Ihmisoikeuskeskus julkaisi ihmisoikeuspäivän kunniaksi tallenteita!

10.12.2017Ihmisoikeuskeskus julkaisi kansainvälisen ihmisoikeuksien päivän 10.12. kunniaksi tallenteita suomen- ja ruotsinkielisillä tekstityksillä. Samalla käynnistyi YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen 70 vuotisjuhlavuosi!

Ihmisoikeuksien päivän kunniaksi julkaistiin tallenteita, joita saat vapaasti käyttää esimerkiksi näyttämällä niitä yhteisössäsi:

 

Löydät tallenteet kootusti ihmisoikeuksien päivän viettoon suomen- ja ruotsinkielisillä tekstityksillä. Päivitetyiltä Koulutus-sivuilta löydät monipuolisesti tukea ihmisoikeuskasvatukseen – tietoa, järjestöjen materiaaleja ja muita resursseja.

 

Suomen itsenäisyysjuhlavuoden tunnelmissa ihmisiltä kysyttiin, mikä sinulle on Suomessa tärkeintä? Vastaukset vaihtelivat kielestä koulutukseen ja yhdenvertaisuuteen. Nämä ovat asioita, joita perus- ja ihmisoikeudet turvaavat oikeusvaltiossamme. Voit opiskella perus- ja ihmisoikeuksista asiantuntijoiden johdatuksella Ihmisoikeuskeskuksen luentosarjan avulla. Materiaaleja saa hyödyntää vapaasti.

 

Ihmisoikeuksien päivän 10.12. tarkoitus on juhlistaa oikeuksia, joista nautimme päivittäin sekä muistuttaa oikeuksien mukana tulevista velvoitteista. Ihmisoikeuskasvatuksen yksi tavoite on oppia kunnioittamaan omia ja toisten oikeuksia. Jokainen on yhtä arvokas.