Asiantuntevaa ja kaikille avointa opiskelumateriaalia perus- ja ihmisoikeuksista!

4.10.2017

Ihmisoikeuskeskus on tuottanut asiantuntevan, kaikille avoimen ja ilmaisen opiskelukokonaisuuden perus- ja ihmisoikeuksista itseopiskeluun tai opetuksen tueksi. Julkaisemme syksyn mittaan ihmisoikeuskasvatukseen liittyviä koulutusideoita ja materiaaleja luentojen aiheisiin liittyen. Ideat toimivat itseopiskeluun, aikuiskoulutukseen tai oman pedagogiikan suunnittelun avuksi. Julkaisuissa esitellään luentojen sisältöjä ja annetaan vinkkejä muihin resursseihin. Seuraa julkaisuja nettisivuillamme ja Facebookissa!

Luentosarja perus- ja ihmisoikeuksista löytyy täältä.

Ihmisoikeusretoriikan käyttö on lisääntynyt, mutta harva osaa eritellä ihmisoikeusjärjestelmän tosiasiallista toimintaa. Esimerkiksi suomalaiset opettajat suhtautuvat myönteisesti ihmisoikeuksiin ja kouluissamme perusoikeudet toteutuvat kansainvälisessä vertailussa hyvin, mutta koulutusoikeudellisessa ja ihmisoikeuskasvatuksen osaamisessa on tutkitusti puutteita.

Eräs opettaja kommentoi oikeuksista saamaansa koulutusta, kuinka koki saavansa turvaa ammatinharjoittamiseen: syvempi ymmärrys auttaa esimerkiksi keskusteluissa vanhempien kanssa ja ennaltaehkäisemään pulmatilanteiden kärjistymistä.

Ihmisoikeuskeskus on tuottanut opiskelukokonaisuuden, jossa alan keskeiset asiantuntijat kertovat perus- ja ihmisoikeuksista. Katso minuutin mittainen esittelyvideo täältä. Luentojen aiheet ovat:

  • Johdatus perus- ja ihmisoikeuksiin
  • YK:n ihmisoikeusjärjestelmä
  • Euroopan neuvoston ihmisoikeusjärjestelmä
  • Perusoikeudet Euroopan unionissa
  • Perusoikeudet Suomessa

Kokonaisuus sisältää taltioidut asiantuntijaluennot, -haastattelut ja ladattavat luentokalvot.

 

Ihmisoikeuskeskus julkaisee syksyn mittaan luennon aihepiiri kerrallaan ihmisoikeuskoulutusideoita ja -materiaaleja!

Tutustu päivitettyihin koulutus-sivuihimme ja seuraa julkaisuja nettisivuilla ja Facebookissa.