IOK:n UPR-puheenvuoro

22.9.2017

Suomen yleismaailmallista määräaikaistarkastelua (UPR) koskeva loppuraportti hyväksyttiin YK:n ihmisoikeusneuvoston istunnossa Genevessä 21.9.2017

Suomen yleismaailmallista määräaikaistarkastelua (UPR) koskeva loppuraportti hyväksyttiin YK:n ihmisoikeusneuvoston istunnossa Genevessä 21.9.2017. Ihmisoikeuskeskus kansallisen ihmisoikeusinstituution edustajan käytti istunnossa puheenvuoron, jossa se kiitti Suomen hallitusta avoimesta dialogista kansalaisyhteiskunnan ja riippumattomien ihmisoikeustoimijoiden kanssa UPR-prosessin aikana. Keskus toivoo, että hallitus sitoutuu hyväksymiensä suositusten edistämiseen aktiivisella otteella ja hyödyntää toista kansallista perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmaa suositusten toimeenpanossa. Tiedoksi otettujen suositusten osalta keskus kiinnitti erityistä huomiota translain uudistamiseen ja kannusti hallitusta edelleen poistamaan lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen sukupuolen oikeudellisen vahvistamisen edellytyksistä.

Tallenteet Suomen loppuraportin hyväksymisestä ovat katsottavissa täällä: http://bit.ly/2yhaBMv ja täällä: http://bit.ly/2waHFoV.

 

Liitteet