Ihmisoikeuskeskus New Yorkissa: seuraa sivutapahtumaa!

13.6.2017

YK:n vammaisyleissopimuksen sopimusosapuolet kokoontuvat 13.–15.6. New Yorkissa. Konferenssi on järjestyksessään kymmenes. Konferenssin yhteydessä järjestetään sivutapahtuma “The participation of persons with disabilities in NHRIs’ work monitoring and promoting implementation of the Convention on the Rights of Persons with Disabilities”. Tapahtumassa jaetaan näkemyksiä ja keskustellaan vammaisten henkilöiden osallistamisesta kansallisten ihmisoikeusinstituutioiden tekemään vammaisyleissopimuksen valvonta- ja edistämistyöhön. Sivutapahtuman järjestäjänä on kansallisten ihmisoikeusinstituutioiden maailmanliitto (GANHRI) yhteistyössä Australian, Costa Rican, Suomen ja Uuden-Seelannin pysyvien edustustojen sekä kansainvälisen vammaisjärjestöjen liiton (International Disability Alliance) ja YK:n kehitysohjelman kanssa.

Ihmisoikeuskeskus kansallisen ihmisoikeusinstituution edustajana osallistuu konferenssiin ja on ollut merkittävällä panoksella mukana järjestämässä sivutapahtumaa.

Sivutapahtuman ohjelma on alla liitteenä. Sivutapahtumaa voi lisäksi seurata tiistaina 13.6. klo 20:15–21:30 suorana lähetyksenä täällä: http://webtv.un.org/.

 

Liitteet