Vihapuhe - mitä se on ja kuinka sitä vastaan toimitaan? Osallistu seminaariin!

2.11.2016

KUTSU seminaariin ti 29.11. klo 8.30-16.15

Mitä vihapuhe on ja keihin se kohdistuu? Mitä eroa on viharikoksella ja vihapuheella? Millainen vihapuhe on rangaistavaa? Mitkä ovat viranomaisten velvollisuudet ja onko viranomaisilla riittävät keinot ja tahtoa puuttua vihapuheeseen? Entä median rooli ja poliitikkojen vastuu?

Ihmisoikeusliitto ja Euroopan neuvoston rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio (ECRI) järjestää yhteistyössä Ihmisoikeuskeskuksen ja ulkoministeriön kanssa seminaarin vihapuheesta tiistaina 29.11. klo 8.30-16.15 Metsätalon salissa 1 (Unioninkatu 40, Helsinki).

Lisätiedot seminaarista (myös esteettömyystiedot) ja alustava ohjelma: https://ihmisoikeusliitto.fi/hate-speech-seminar/. Ohjelmatiedot puhujineen tarkentuvat lähiaikoina.

Seminaari on kaikille avoin ja ilmainen. Päivän aikana tarjotaan kahvitukset ja kevyt lounas. Seminaarin kielet ovat englanti ja suomi, ja tulkkaus järjestetään viittomakielelle, suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Ennakkoilmoittautuminen on kaikille osallistujille pakollinen, joten ilmoittauduthan seuraavan linkin kautta: https://docs.google.com/forms/d/1cMfqtEcA9JHbe0pQh9rLooORv0UAVz6ZBm_7nHL4G9Q/. Toimi ripeästi, sillä paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on nyt auki ja sulkeutuu heti kun paikat ovat täynnä tai viimeistään 21.11.

 

Lisätietoja antaa:

Eerika Salminen
Ihmisoikeusliitto / Finnish League for Human Rights

eerika.salminen@ihmisoikeusliitto.fi

+358 44 740 4932