Katso EU:n perusoikeuskirjan käyttö -seminaari kokonaisuudessaan

14.10.2016

Miten saada Euroopan unionin perusoikeuskirja käyttöön?

 

Muukalaisvihan ja vihapuheen kasvu, (pakolais)lasten oikeudet, oikeussuojan saatavuus ja rikoksen uhrien oikeudet. Nämä ovat muutamia aiheita Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) 2016 perusoikeusraportissa, jota esiteltiin Ihmisoikeuskeskuksen ja oikeusministeriön järjestämässä seminaarissa maanantaina 17.10.2016 klo 11.30­-15.30. Tilaisuuden verkkotallenteen voi katsoa kokonaisuudessaan osoitteessa: http://bit.ly/1QEvrGJ (sivun alalaidassa kohta seminaarit-> Euroopan unionin perusoikeuskirjan käyttö (17.10.2016).

Tilaisuudessa käsiteltiin myös perusoikeuskirjaa koskevaa oikeuskäytäntöä ja siihen liittyviä hyviä toimintatapoja. Perusoikeuskirjan haasteina ovat esimerkiksi huono tunnettavuus ja hankalasti hahmotettava soveltamisala kansallisella tasolla.

Seminaarin tavoitteena onkin, että osallistujat saavat kattavan kuvan EU:n perusoikeuskirjan hyödyntämisestä lainkäytössä ja lainvalmistelussa, tutustuvat uusimpaan perusoikeuskirjaa koskevaan oikeuskäytäntöön ja oppivat käyttämään vuosittaista perusoikeusraporttia- ja kirjaa työvälineenä.

Lisätietoja: info@ihmisoikeuskeskus.fi