Tutkijoilta kerätään tietoa perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvästä tutkimuksesta

29.3.2016

Ihmisoikeuskeskus toteuttaa ensimmäistä kertaa selvityksen Suomessa eri tieteenaloilla tehtävästä perus- ja ihmisoikeustutkimuksesta. Kaikkien Suomen tutkijoiden, joiden tutkimus liittyy perus- ja ihmisoikeuksiin, toivotaan vastaavan verkkokyselyyn.

Selvityksen tarkoituksena on kehittää perus- ja ihmisoikeustutkimusta Suomessa. Vastaamalla kyselyyn tutkijat saavat mahdollisuuden tuoda esille tutkimustaan, sen tarpeita ja tutkimusta tukevia toimia.

Vastaaminen kestää noin 20 minuuttia ja sen voi tehdä 10. huhtikuuta 2016 mennessä. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan yksi 300 euron ja kaksi 150 euron arvoista lahjakorttia Akateemiseen kirjakauppaan.

Kyselyyn pääsee tästä linkistä: https://fi.surveymonkey.com/r/LY7RPNZ

Ihmisoikeuskeskus (IOK) toteuttaa selvityksen yhteistyössä Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin (PYVI) kanssa. IOK on itsenäinen ja riippumaton asiantuntija, jonka lakisääteisiin tehtäviin kuuluu perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvän tutkimuksen edistäminen. PYVI on yksi Suomen kolmesta virallisesta ihmisoikeusinstituutista, jossa tehdään perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvää tutkimusta.

 

Lisätietoja:

Assi Harkoma
Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
Puh. 040 484 4159, assi.harkoma(at)ulapland.fi