Juhlaseminaari: “Kuinka kehittää ihmis- ja perusoikeustutkimusta Suomessa”

9.9.2015

Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti (PYVI) täyttää 30 vuotta ja järjestää sen kunniaksi juhlaseminaarin perus- ja ihmisoikeustutkimuksesta yhteistyössä Ihmisoikeuskeskuksen kanssa.

 

Rovaniemellä 10.-11.9. järjestettävä seminaari pyrkii kehittämään perus- ja ihmisoikeustutkimusta Suomessa. Tapahtuma tarjoaa kaikille perus- ja ihmisoikeuskysymysten parissa työskenteleville ihmisille, tutkijoille ja akateemikoille foorumin, jossa käsitellään tutkimuksen tämänhetkistä tilaa ja tulevaisuutta Suomessa. Seminaarissa on luvassa poikkileikkaavaa keskustelua perus- ja ihmisoikeustutkimuksesta, jossa keskitytään alan keskeisiin teemoihin huomioimalla osallistujien tutkimusintressit. Tarkoituksena on käsitellä sekä teoreettisia että käytännöllisiä tutkimukseen liittyviä kysymyksiä.

Seminaarin lähestymistapa on monitieteinen, ja tapahtumassa tullaan kuulemaan puheenvuoroja mm. oikeustieteen, politiikan tutkimuksen, antropologian ja oikeuslääketieteen asiantuntijoilta. Seminaari rakentuu osanottajien kontribuutiolle ja pyrkii mahdollistamaan rakentavaa dialogia aiheesta. Lisäksi seminaarissa on edustus paikalliselta vähemmistöryhmältä, saamelaisilta, jotka tarjoamaan oman äänensä perus- ja ihmisoikeustutkimuskeskusteluun.

Seminaarin tarkoituksena on tuoda yhteen kansallinen ja eri tieteenaloille levittyvä perus- ja ihmisoikeustutkimusyhteisö ja kehittää uusia keinoja alan tutkimuksen vahvistamiseksi Suomessa.

 

Lisätietoja seminaarista täällä: http://bit.ly/1UBj4n7.