EU-rahoitusta mm. rasismin ja vihapuheen torjuntaa koskeville kansainvälisille hankkeille – haku nyt auki

11.8.2014

EU:n perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuusohjelman (Rights, Equality and Citizenship Programme, REC) tavoitteiden mukaisille kansainvälisille hankkeille on nyt mahdollista hakea rahoitusta. Rahoitushakemukset on lähetettävä sähköisesti viimeistään 12.11.2014 klo 12 mennessä.

 

EU:n perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuusohjelman (Rights, Equality and Citizenship Programme, REC) tavoitteena on ehkäistä ja torjua rasismia, muukalaisvastaisuutta, homovastaisuutta ja muita suvaitsemattomuuden muotoja. Ohjelma rahoittaa kansainvälisiä hankkeita, jotka tukevat näitä tavoitteita. Tällä kierroksella rahoitusta on mahdollista hakea erityisesti sellaisille hankkeille, jotka koskevat mm. rasismin torjunnan hyvien käytäntöjen jakamista tai joiden tarkoituksena on torjua vihapuhetta.

 

REC-ohjelman tarjoamaa hankerahoitusta voivat saada esimerkiksi yliopistot, tutkimuslaitokset, oikeus- ja hallintoviranomaiset sekä kansalaisjärjestöt. Rahoitushakemus tulee täyttää sähköisen järjestelmän kautta viimeistään 12.11.2014 klo 12 mennessä.

 

Lisätietoja REC-ohjelmasta ja hakuohjeet: http://ec.europa.eu/justice/grants1/calls/just_2014_rrac_ag_en.htm.