Ihmisoikeuskeskuksessa kaksi nuoremman asiantuntijan määräaikaista virkaa haettavana - Nuorten asiantuntijoiden ohjelman toinen kausi alkaa

29.5.2023

Kuva on otettu Nuorten ihmisoikeustapahtumasta. Kuvassa on neljä pöytää, joissa istuu nuoria aikuisia keskustelemassa. Taustalla näkyy powerpoint-esitys heijastettuna. Siinä lukee Työpaja: Ihmisoikeuksien tulevaisuus.
Ihmisoikeuskeskuksen Nuorten asiantuntijoiden ohjelma järjesti toukokuussa ensimmäisen nuorten ihmisoikeustapahtuman, joka kokosi nuoria aikuisia pohtimaan heille tärkeitä ihmisoikeuskysymyksiä.

Ihmisoikeuskeskuksessa on käynnistetty uransa alkuvaiheessa olevien nuorten asiantuntijoiden ohjelma. Nuorten asiantuntijoiden ohjelma tarjoaa mahdollisuuden perehtyä Ihmisoikeuskeskuksen toimintaan ja sen toimintaympäristöön, tilaisuuden oppia perus- ja ihmisoikeustyöstä, kehittää itseään ja verkostoitua ammatillisesti.

Ohjelmassa on haettavana kaksi nuoren asiantuntijan määräaikaista virkasuhdetta (24 kk). Tehtävät alkavat vuoden 2023 syksyllä. Ohjelmaan valitut asiantuntijat osallistuvat Ihmisoikeuskeskuksen toimintaan yhdessä keskuksen muiden virkamiesten kanssa. Tehtävät liittyvät perus- ja ihmisoikeuksien edistämiseen ja seurantaan, koulutukseen, tutkimukseen, kansainväliseen yhteistyöhön, tiedotukseen ja viestintään. Tehtävää on mahdollista muokata virkasuhteeseen nimitettävän oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaisesti.

Ihmisoikeuskeskus arvostaa monimuotoisuutta työyhteisössä. Toivomme hakijoiksi eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä, erityisesti henkilöitä, joilla on omakohtaista kokemusta vammaisuudesta.

Hakulomake Valtiolle.fi-palvelussa: https://haku.valtiolle.fi/spa/fi/public/apply?guidAssignment=169199bf-7329-4500-ab0a-1fdcd39f050b&description=True&forcelocale=true

Lisätietoa Nuorten asiantuntijoiden ohjelmasta: https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/tietoa-meista/nuortenohjelma/


Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto tai muu tehtävien edellyttämä koulutus ja kokemus.

Tehtävän vaatimukset

Odotamme ohjelmaan hakevilta vähintään perustason perus- ja ihmisoikeusosaamista ja kiinnostusta syventää ja laajentaa tätä osaamista. Edellytämme lisäksi vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja, joustavuutta ja aloitekykyä. Viestinnällinen osaaminen lasketaan eduksi.
Tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää käytännössä erinomaista suomen kielen taitoa. Hyvä ruotsin ja englannin kielen taito ja muu kielitaito luetaan eduksi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto : Määräaikainen
Työaika : Virastotyöaika
Tehtävä alkaa : 1.9.2023
Määräaikainen, päättyy : 31.8.2025
Työn luonne (laki eduskunnan virkamiehistä 8 § 1 mom), Nuorten asiantuntijoiden ohjelma.

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 19.6.2023 16.00

ID: : 21-47-2023

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Ihmisoikeuskeskus/Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian kirjaamo
Arkadiankatu 3
00102 Eduskunta

Hakemukseen pyydetään liittämään nimikirjanote, ansioluettelo tai muu vastaava selvitys hakijan ansioista.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkausmuoto :
Virkasuhteen palkkaus määräytyy eduskunnan palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävä sijoittuu vaativuusluokkaan 8. Kokonaispalkka vaativuusluokassa 8 on tällä hetkellä noin 3 548 euroa/kk (sisältää henkilökohtaisen palkanosan, joka on palvelussuhteen aluksi 25 %).

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä : 2

Yhteystiedot

Sirpa Rautio, Ihmisoikeuskeskuksen johtaja, puhelin 09 432 3780

Susan Villa, asiantuntija, puhelin 09 432 3738

Minna Haapaniemi, assistentti, puhelin 09 432 3397

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Turvallisuusselvitys: Nimitettäväksi esitettävästä voidaan tehdä hakijan suostumuksella ennen nimitystä henkilö-turvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista on tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi/turvallisuusselvitykset/henkiloturvallisuusselvitys.

Koeaika: Virkasuhteeseen voidaan asettaa 6 kuukauden koeaika.

Matkustamiseen liittyvät tiedot: Tehtävä saattaa edellyttää matkustamista.

Hakemukset tallennetaan ensisijaisesti valtion sähköiseen rekrytointipalveluun www.valtiolle.fi viimeistään 19.06.2023 klo 16.00 mennessä. Ihmisoikeuskeskukselle osoitettavan hakemuksen voi toimittaa mainittuun mää-räaikaan mennessä myös eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian kirjaamoon (oikeusasiamies@eduskunta.fi tai Arkadiankatu 3, 00102 EDUSKUNTA). Hakemukseen pyydetään liittämään nimikirjanote, ansioluettelo tai muu vastaava selvitys hakijan ansioista. Liitteet voi myös toimittaa sähköpostitse tai postitse oikeusasiamiehen kansli-an kirjaamoon. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.