Ihmisoikeuskeskus mukana Kriisinhallinta NYT -tapahtumassa 29.11.

23.11.2022

Ihmisoikeuskeskus on mukana Kriisinhallinta NYT -tapahtumassa, joka järjestetään tiistaina 29.11.2022 klo 9–17 Helsingissä. Tapahtumassa käsitellään kriisinhallintaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä ja esimerkiksi sitä, miten kestävää rauhaa rakennetaan yhteistyöllä. Tapahtuman järjestäjinä toimivat ulkoministeriö yhdessä kumppaneidensa kanssa. Ihmisoikeuskeskus on paikalla muistuttamassa siitä, että ihmisoikeuksien toteutuminen on olennainen osa turvallisuuden luomista ja ylläpitämistä.

Ihmisoikeuskeskuksella ja Oikeusvaltiokeskuksella on tapahtumassa yhteinen ständi, jossa asiantuntijamme ovat tavattavissa koko tapahtuman ajan. Lisäksi Ihmisoikeuskeskuksen asiantuntija osallistuu kahteen tapahtuman yhteydessä järjestettävään paneeliin. Fingon ja CMC:n paneelissa klo 13–13.50 keskustellaan osallisuuden merkityksestä kestävän rauhan luomisessa. Ulkopoliittisen instituutin paneelissa klo 11–11.50 on aiheena Sahelin alueen kriisinhallinnan tulevaisuus. Paneelikeskusteluita voi seurata suorana ulkoministeriön Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/user/ForminFinland.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, eikä siihen tarvita ennakkoilmoittautumista. Tapahtuman paikka ja osoite: Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3–5, Helsinki.

Lisätietoja ohjelmasta ulkoministeriön verkkosivuilla: https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/kriisinhallinta-nyt-tapahtumassa-tutustutaan-konfliktinratkaisuun-ja-rauhan-rakentamiseen/35732.

Lisätiedot:

Elina Hakala, asiantuntija, Ihmisoikeuskeskus

elina.hakala@ihmisoikeuskeskus.fi

+358 9 432 3787