Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Sirpa Rautio EU:n perusoikeusviraston johtajaksi

15.12.2023

Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) hallintoneuvosto on valinnut Ihmisoikeuskeskuksen johtajan Sirpa Raution perusoikeusviraston johtajaksi kokouksessaan 14.-15. joulukuuta.

Sirpa Rautio on toiminut Ihmisoikeuskeskuksen johtajana sen perustamisvuodesta 2012 lähtien. Hän toimii parhaillaan myös kansallisten ihmisoikeusinstituutioiden Euroopan verkoston (ENNHRI) hallituksen puheenjohtajana sekä kansallisten ihmisoikeusinstituutioiden globaalin verkoston (GANHRI) hallituksessa. Aiemmin Rautio on toiminut myös Euroopan perusoikeusviraston hallintoneuvoston puheenjohtajana vuosina 2017–2020 sekä useiden vuosien ajan kansainvälisissä ja alueellisissa ihmisoikeusjärjestöissä, kuten YK:ssa, Euroopan neuvostossa, ETYJ:ssä ja EU:ssa ihmisoikeuksien sekä demokratia- ja oikeusvaltiokysymysten parissa.

Perusoikeusvirasto neuvoo EU:n toimielimiä ja jäsenmaiden hallituksia perusoikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Se tarjoaa päätöksentekijöille riippumatonta asiantuntijaneuvontaa sekä tuottaa tutkimustietoa ja perusoikeuksiin liittyviä analyyseja.

”On suuri kunnia tulla valituksi arvostetun EU-viraston johtajaksi. Samalla kun ihmisoikeuksia haastetaan voimakkaasti, odotan innokkaasti tiivistä yhteistyötä perusoikeusviraston henkilöstön ja hallintoneuvoston sekä sidosryhmien kanssa ihmisoikeuksien edistämiseksi ja turvaamiseksi kaikkialla Euroopassa”, Euroopan unionin perusoikeusviraston vastavalittu johtaja Sirpa Rautio sanoo.

Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) tiedote (15.12.2023)

Lisätiedot

johtaja Sirpa Rautio, p. 050 574 1137, sirpa.rautio@ihmisoikeuskeskus.fi 
asiantuntija Susan Villa, p. 050 341 2267, susan.villa@ihmisoikeuskeskus.fi