SuomeksiPå svenskaIn english

News

Annual Report of the Human Rights Centre published

25/5/2018
During the year, the Human Rights Centre (HRC) improved the monitoring of fundamental and human rights. The promotion and monitoring of the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities (CRPD) established itself as a new task and fundamental and human rights education and training spread widely. The HRC was actively involved in international and European cooperation.

UN Deputy High Commissioner for Human Rights Kate Gilmore to visit Finland

10/4/2018
United Nations Deputy High Commissioner for Human Rights Kate Gilmore will visit Finland on Friday 13 April.

News in Finnish

Ihmisoikeuskeskuksen toimintakertomus vuodelta 2017 julkaistu (25.5.2018)

Vuoden 2017 aikana Ihmisoikeuskeskus kehitti perus- ja ihmisoikeuksien seurantaa. YK:n vammaisyleissopimuksen edistäminen ja seuranta uutena tehtävänä vakiintui, ja perus- ja ihmisoikeuskoulutus levisi laajalle. Ihmisoikeuskeskus osallistui aktiivisesti kansainväliseen ja eurooppalaiseen yhteistyöhön.

YVTLTK: luottoa ei voi evätä pelkän tilastollisen pisteytyksen perusteella ilman yksilöllistä arviota (25.4.2018)

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta kielsi luottoyhtiötä käyttämästä tilastollista menetelmää luotonhakijaa syrjivästi kuluttajaluotonannossa, jossa tuli esiin myös moniperustaista välitöntä syrjintää.

Suomen translaki loukkaa ihmisoikeuksia – ”Meiltä puuttuu nyt poliittista tahtoa korjata tilanne” (25.4.2018)

Suomi on selvästi muita Pohjoismaita jäljessä transihmisten ihmisoikeuksien toteutumisessa. Suomessa transihmiset joutuvat edelleen luopumaan lisääntymiskyvystään, jos he haluavat korjata henkilötodistuksen sukupuolimerkinnän.

Kate Gilmore: Maailma tarvitsee ihmisoikeuksia kunnioittavaa monenvälistä yhteistyötä (24.4.2018)

YK:n apulaisihmisoikeusvaltuutettu Kate Gilmore odottaa jämäkämpää otetta konfliktien ratkaisussa ja ihmisoikeusloukkauksiin puuttumisessa niin YK:n jäsenvaltioilta kuin turvallisuusneuvostolta.

YK: CEDAW-komitean ratkaisu lapsen huoltajuutta koskevassa yksilövalituksessa (24.4.2018)

YK:n naisten syrjinnän poistamista käsittelevä komitea katsoi, ettei lapsen huoltajuuden siirtämiselle lapsen äidiltä isälle ollut perusteita, eivätkä oikeusasteet huomioineet äidin kokemaa perheväkivaltaa tai isän saamaa väkivaltatuomiota riittävästi.