Perusoikeusbarometri 2019 -kyselytutkimukseen tarvitaan lisää vastaajia

20.6.2019

Ihmisoikeuskeskus ja oikeusministeriö toteuttavat parhaillaan Perusoikeusbarometri 2019 -kyselytutkimusta. Tutkimushankkeessa selvitetään vammaisten henkilöiden ja eri kielivähemmistöjen näkemyksiä ja kokemuksia valikoiduista perusoikeuksista.

Kyselytutkimus on tärkeä, koska sen avulla kerätään tietoa kansallisen perus- ja ihmisoikeuspolitiikan kehittämisen tueksi.

Vammaisten henkilöiden väestöotos on poimittu satunnaisotannalla KELA:n vammaistukien rekisteristä. Olemme lähettäneet kirjeitse osallistumiskutsun yhteensä 12 500 vastaanottajalle.

Toistaiseksi vastaajamäärä on tavoitettamme alhaisempi. Pyydämme nyt apuanne vastaajamäärän nostamiseksi, jotta tutkimusaineisto palvelisi paremmin perus- ja ihmisoikeuspolitiikan kehittämistä.

Jos olette saaneet kutsukirjeen osallistua Perusoikeusbarometri 2019 -tutkimukseen, vastatkaa ystävällisesti kyselyyn. Kokemuksesi ja näkemyksesi ovat todella tärkeitä!

Jos tiedätte, että läheisenne on valikoitunut vastaajaksi, pyydämme ystävällisesti kannustamaan tai avustamaan häntä kyselyn täyttämisessä.

Perusoikeusbarometri 2019 -kyselytutkimus ei ikävä kyllä ole avoinna kaikille halukkaille vastaajille. Vain osallistumiskutsukirjeen saaneet voivat vastata kyselyyn.

Tarkempia tietoja tutkimushankkeesta löytyy osoitteesta: https://yhdenvertaisuus.fi/perusoikeusbarometri

Suuret kiitokset yhteistyöstänne!