Vanhuspalvelujen järjestäminen ja hankinta -koulutus 19.11.

23.10.2019

Ihmisoikeuskeskus järjestää tiistaina 19.11.2019 koulutuksen vanhuspalvelujen järjestämisestä ja hankinnasta yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Miten kilpailutus kannattaa toteuttaa, jotta tuloksena on hyviä vanhuspalveluja? Mikä on suorahankinta, ja milloin sitä voidaan käyttää? Miten ikääntyneiden ja heidän läheistensä ääni saadaan kuuluville hankintoja toteutettaessa? Mitä muita mahdollisuuksia on järjestää vanhuspalvelut kuin hankinta? Mitkä ovat asiakkaan oikeudet vanhuspalveluja järjestettäessä?

Ihmisoikeuskeskus järjestää tiistaina 19.11.2019 koulutuksen vanhuspalvelujen järjestämisestä ja hankinnasta yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Tilaisuus järjestetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (Mannerheimintie 166, Helsinki).

Koulutuksessa tarkastellaan rinnan toisaalta vanhuspalvelujen oikeudellista pohjaa ja tavoitteita ja toisaalta palvelujen eri järjestämistapoihin liittyviä oikeudellisia ja käytännöllisiä kysymyksiä. Erityisesti perehdytään siihen, minkälaisia mahdollisuuksia hankintalaki tarjoaa vanhuspalveluja järjestettäessä. Tavoitteena on löytää keinoja järjestää mahdollisimman hyviä vanhuspalveluja.

Tilaisuudessa puhuvat hallitusneuvos Jaana Huhta sosiaali- ja terveysministeriöstä, lakimies Marjut Vuorela Vanhustyön keskusliitosta, johtava lakimies Katariina Huikko Kuntaliitosta ja lakimies Susanna Lehti Lehti ja kumppanit Oy:stä. Tilaisuus on jatkoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen järjestämälle Vammaispalvelujen järjestäminen ja hankinta -koulutuskierrokselle.

Tilaisuus on suomenkielinen ja osallistujille maksuton. Tilat ovat esteettömät.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Voit seurata tilaisuutta myös verkkolähetyksen kautta osoitteessa: https://webcast.sst.fi/cast/vanhuspalvelujen-jarjestaminen-ja-hankinta-seminaari/public

Ohjelma: https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/tietoa-meista/tilaisuudet/2019-tilaisuuksia/vanhuspalvelujen-jarjestaminen/

 

Lisätiedot:

Sanna Ahola, asiantuntija

sanna.ahola@ihmisoikeuskeskus.fi, +358 50 475 9970

Susan Villa, asiantuntija

susan.villa@ihmisoikeuskeskus.fi, +358 50 341 2267