Innostu ihmisoikeuskasvatuksesta Educassa 2018!

12.1.2018Tule kuulemaan innostavia esimerkkejä ihmisoikeuskasvatuksen toteuttamisesta koulukulttuurissa lavaohjelmassa 26.1. Tieto-lavalla ja keskustelemaan ihmisoikeuskasvatuksesta yhteistyössä järjestöjen kanssa toteuttamallamme osastolla 6h88. Educassa saat uusia ideoita!

Olemme mukana Suomen suurimmassa opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa Educassa 26.-27.1. Messukeskuksessa Helsingissä. Tule tapaamaan meitä ja keskustelemaan ihmisoikeuskasvatuksesta osastollemme 6h88.

Luvassa myös innostavia esimerkkejä lavaohjelmassa ”Ihmisoikeuskasvatus osaksi koulukulttuuria” perjantaina 26.1. klo 14.30-15.15 Tieto-lavalla! Lavaohjelmassa saat tukea ihmisoikeuksien opettamiseen ja näet, kuinka toteuttaa osallisuutta ja edistää voimaantumista omien ja toisten oikeuksien kunnioittamiseen!

Esiintymässä ovat lapsenoikeusperustaisen Vuorenmäen koulun rehtori ja oppilaita ja Gymnasiet Grankulla samskolasta Kauniaisista opettajia ja oppilaita kertomassa ihmisoikeuskasvatuksen toteuttamisesta. Ohjelma on kaksikielinen. Ohjelmassa myös nuorten lauluesitys ”To be human”.

Yhteistyössä Ihmisoikeuskeskuksen kanssa ovat Amnesty International Suomen osasto, Ihmisoikeusliitto ja Suomen Unicef. Rekisteröidy Educa-kävijäksi täällä ilmaiseksi.

Osastollamme saat esimerkiksi tietoa Ihmisoikeudet.net-sivujen käytöstä ja uudistuksista, lapsenoikeusperustaisuudesta kouluissa, asiantuntevaa tukea perus- ja ihmisoikeuksien opettamiseen ja innostavia konkreettisia vaikuttamisen keinoja.

Hyvin toteutettu perus- ja ihmisoikeuskasvatus ja -koulutus voi vaikuttaa laajasti ja edesauttaa kaikkien perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista. Tätä korosti joulukuussa 2017 perustuslakivaliokunta lausunnossaan. Valiokunta näki tärkeänä opettajien perus- ja ihmisoikeusosaamisen vahvistamisen.

Osallistu Facebook-tapahtumaan täältä ja seuraa twitterissä tapahtumia!