Irlanti Euroopan NHRI-verkoston puheenjohtajaksi

5.11.2018

Kansallisten ihmisoikeusinstituutioiden Euroopan verkosto ENNHRI on valinnut seuraavaksi puheenjohtajakseen Emily Loganin. Logan edustaa Irlannin kansallista ihmisoikeusinstituutiota. Ateenassa 24.10.2018 järjestetty yleiskokous edelsi ENNHRI:n vuosikonferenssia, jonka teemana oli tänä vuonna ihmisoikeuspuolustajat.

Kansallisten ihmisoikeusinstituutioiden Euroopan verkosto ENNHRI on valinnut seuraavaksi puheenjohtajakseen Emily Loganin. Logan edustaa Irlannin kansallista ihmisoikeusinstituutiota. Hän aloittaa kolmivuotisen kautensa maaliskuussa 2019.

ENNHRI:n jäsenistä koostuva yleiskokous valitsi ENNHRI:n hallitukseen 2019 - 2022 seuraavien maiden kansalliset ihmisoikeusinstituutiot edustajineen:

  • Albania (Erinda Ballanca)
  • Irlanti (Emily Logan)
  • Kroatia (Lora Vidović)
  • Kreikka (Maria Gavouneli)
  • Norja (Petter Wille)
  • Puola (Miroslaw Wróblewski)

Irlanti, Albania, Kroatia ja Kreikka valittiin myös kansallisten ihmisoikeusinstituutioiden maailmanverkoston GANHRI:n hallitukseen. Lue muista valinnoista täältä englanniksi.

Ateenassa 24.10.2018 järjestetty yleiskokous edelsi ENNHRI:n vuosikonferenssia, jonka teemana oli tänä vuonna ihmisoikeuspuolustajat. Konferenssissa keskusteltiin muun muassa siitä, miten kansalliset ihmisoikeusinstituutiot voivat tukea demokraattisia toimintamahdollisuuksia ja muita ihmisoikeuspuolustajia. Lue konferenssista lisää täällä.

Ihmisoikeuskeskus on toiminut ENNHRI:n ja GANHRI:n hallituksissa lähes kolmen vuoden ajan ja sen kausi päättyy vuoden 2019 alkupuolella. Muita väistyviä hallitusjäseniä ovat Saksan, Alankomaiden ja Georgian kansalliset ihmisoikeusinstituutiot.