Ihmisoikeuskeskus julkaisi virtuaalisen kuvanäyttelyn ikääntyneistä

1.10.2020

Ihmisoikeuskeskuksen virtuaalinen valokuvanäyttely Ihmisoikeudet eivät vanhene julkaistiin 1. lokakuuta YK:n kansainvälisen ikääntyneiden päivän kunniaksi.

Ihmisoikeuskeskus toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi katsomaan virtuaalista valokuvanäyttelyämme Ihmisoikeudet eivät vanhene. Näyttelyn on tehnyt valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen. Sisään näyttelyyn pääset tästä linkistä: https://youtu.be/p4OYbw2LVYM

Ihmisoikeuskeskus haluua videolla muistuttaa, että ikääntyneillä ihmisillä on samat perus- ja ihmisoikeudet kuin muillakin, vaikka käytännössä oikeuksien toteutuminen usein heikkenee iän karttuessa. Perus- ja ihmisoikeusnäkökulmasta ikäihminen on itse oikeuksiensa haltija, ei toimintojen kohde. Ikääntyneitä ei myöskään pidä nähdä yhtenäisenä ryhmänä, vaan jokainen heistä on taustaltaan, elämäntilanteeltaan ja ominaisuuksiltaan omanlaisensa.

Ihmisoikeuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa oikeudellista näkökulmaa ikääntyneisiin liittyvässä toiminnassa, päätöksenteossa ja myös laajemmin asenteissa.