Save the date: Taloudelliset ja sosiaaliset ihmisoikeudet - mitä ne ovat ja miten ne toteutuvat ihmisten arjessa Suomessa?

8.3.2021

Ihmisoikeuskeskus ja Ihmisoikeusliitto järjestävät 6.5.2021 klo 12.00-15.45 webinaarin taloudellisista ja sosiaalisista oikeuksista. Samalla käsitellään YK:n taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien komitean Suomelle 8.3.2021 antamia suosituksia.

Suomen hallitus on vuonna 2020 raportoinut YK:n taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien komitealle (TSS-komitea) siitä, miten TSS-sopimuksen turvaamat oikeudet toteutuvat Suomessa. Syksyllä 2020 kansalaisjärjestöt ja Ihmisoikeuskeskus antoivat aiheesta komitealle omat rinnakkaisraporttinsa. TSS-komitea kokoontui helmi-maaliskuussa 2021 kuulemaan osapuolia ja antoi Suomelle 8.3.2021 uudet suositukset taloudellisten ja sosiaalisten ihmisoikeuksien entistä paremmaksi toteutumiseksi Suomessa.

Seminaarissa esitellään YK:n TSS-sopimusta ja tuodaan raporttien, suositusten ja asiantuntijapuheenvuorojen avulla esille, mikä on taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien toteutumisen tila maassamme.

Seminaari järjestetään etäyhteydellä ja tulkataan suomalaiselle viittomakielelle. Ilmoittautumislinkki lähetetään myöhemmin.

 

Ihmisoikeuskeskus ja Ihmisoikeusliitto toivottavat teidät lämpimästi tervetulleiksi!

 

 

Lisätiedot:

Katariina Huhta 
Assistentti   
Ihmisoikeuskeskus 
katariina.huhta@ihmisoikeuskeskus.fi   
+358 504768457